Hvorfor det er større end som så at Eminem kommer på Roskilde

#Metoo på Chateau Motel

Disclaimer: Dette er ikke længere et udtryk for min holdning. Jeg har rykket mig meget siden jeg oprettede min blog i 2017, men har valgt at beholde alle mine gamle indlæg, da jeg mener at udviklingen er mindst lige så relevant som den holdning jeg i dag repræsenterer.

I går skete der det mest fucking sindssyge, som i disse metoo-tider, kunne have sat MIG i bad standing.

Jeg gjorde det rigtige ja. Men jeg, hvor irriterende det end lyder, gør også tit det rigtige i nattelivet. Hvad end det er at acceptere, at pickeren afviser mig, give idioten ret for at undgå en slåskamp eller lade de folk, der åbenbart har pisse travlt, springe over i køen til baren.

Men i går skete det vildeste alligevel. Jeg endte i en situation, jeg på forhånd havde tabt, fordi jeg var mand. Heldigvis er jeg en af dem, der har lært at tælle til ti, selvom jeg mest af alt havde lyst til at lade følelserne tage over og uretfærdigheden komme til orde.

Jeg ved ikke engang, hvordan jeg skal forklare det uden, at det lyder fordrejet eller urealistisk. Men nu fortæller jeg det præcis, som jeg oplevede, at det skete.

Jeg står med min ven Benjamin i gården til natklubben Chateau Motel. Vi griner, joker og har det for vildt over at vi for en gangs skyld, begge to er singler på samme tid. En ret køn pige henvender sig til os og fortæller os, at vi ser skide søde ud begge to. Vi bliver selvfølgelig glade for komplimentet og starter en samtale med.. ja jeg ved ikke engang, hvad hendes navn var.. for ud af det mother fucking blå!, smiler hun til sin ven og tager så Benjamins hoved i højre hånd.. Mit i venstre.. og smadrer dem mod hinanden. Som i… det var ikke for sjov.. det gjorde fucking ondt!

img_5306

Det er ikke Benjamin på billedet men min næsten nabo og gode ven Emilio.

Benjamin og jeg er begge fuldstændig i chok men reagerer heldigvis meget fattede. Vi kommer hurtigt til os selv og får fremstammet sætninger som “hvad fanden har du gang i?” og “det er noget sindssygt mærkeligt at gøre det der!” Vi beder hende om at gå, fordi vi ikke gider at få ødelagt vores aften af en pige, der opfører sig som jeg ved ikke hvad… Hun går – og vi står uforstående tilbage. Benjamin med ondt i baghovedet og jeg med en bule over øjenbrynet. Sindsyg oplevelse som vi vælger at lade ligge… Indtil vi møder hende en time senere.

På dansegulvet står hun. Hun spotter os, danser straks i vores retning og tager sig til hovedet i en “haha gør det ondt”-agtig bevægelse.

Hej dig som læser med. Forstil dig at en fyr ud af det blå, smadrer dit hoved mod din venindes og derefter griner dig op i ansigtet. Hvad gør du?

Jeg ville skubbe hende væk og sige, at hun skulle skride fra festen. Hvad fuck er det for en opførsel??! Men havde jeg gjort det foran alle andre… hvordan havde det så set ud?

Dreng skubber pige.. pige skubber dreng.. de bliver uvenner.. situationen eskalerer.. folk blander sig.. og no matter fucking what jeg siger, vil alle bakke op om hende, fordi hun er pige og fordi jeg, i den del af historien de oplever, angriber hende.

Det rigtige at gøre er selvfølgelig, at gøre som jeg gjorde. Trække vejret og GÅ! Men ikke alle tænker så rationelt i en situation, hvor de er blevet behandlet så uretfærdigt. De personer kunne ende i en “metoo-situation”, hvor hele klubben vælger side baseret på en episode, de ikke kender baggrunden for. Ligesom de mange facebookstatusser, der hænger potentielle overgrebsmænd/kvinder ud i situationer, vi ikke kender baggrundshistorien for.

Jeg stiller ikke spørgsmålstegn ved historiernes troværdighed. Jeg synes Metoo har ført revolutionerende ting med sig og jeg bakker 100% op om kampagnen som udgangspunkt.

Men jeg stiller mig meget kritisk overfor den tendens, der er kommet, hvor vi dømmer folk udfra facebookopdateringer, hvor de mennesker, som bliver hængt ud, ikke har været igennem vores retssystem og udlagt deres side af sagen.

Retssystemet skal ændres ja.
Vi skal tage voldtægtsofre langt mere alvorligt og straffe de overgrebsmænd/kvinder, som udøver sin magt uden samtykke.

Men det dur simpelthen ikke, at vi stempler og dømmer folk på baggrund af facebookopdateringer eller udlægninger fra den ene af parterne i sagen. Vi bliver nødt til at forstå, hvad der er sket og lade begge parter tale, for derefter at lade de kyndige, i det her sammenhæng dommerne, træffe en beslutning. Ellers har vi tabt. Vi vil ende ud i statements som at “man er SKYLDIG til det modsatte er bevist” hvilket strider direkte imod straffeloven og mine personligt egne moralske principper.

Hvordan endte vi pludselig ud i en voldtægtssnak? Det ved jeg ikke. Min pointe er, at situationen i går lynhurtigt kunne have eskaleret og JEG som uskyldig pludselig skulle til at forsvare mig selv.

Jeg ville ønske folk lyttede mere, inden de dragede konklusioner. Der er altid to sider af en sag. Og selvfølgelig skal man i større eller mindre grad, straffes for sin ugerning men ikke gennem internettet, som desværre aldrig glemmer – tænk nu, hvis man var uskyldig.

img_5089

Det er desværre en Dominoeffekt, hvor man lynhurtigt selv ryger på anklagebænken, for at forsvare andres ret til en fair rettergang.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor det er større end som så at Eminem kommer på Roskilde