Jeg har lyst til at råbe og skrige!!

Derfor er et forbud IKKE den rigtige løsning

Jeg føler, jeg har et ansvar.

Jeg føler, jeg har et ansvar for at deltage i en debat, når den er misforstået og faktuelt forkert. Jeg føler, jeg har et ansvar for deltage i en debat, når den bidrager til fremmedhad og intolerance. Jeg føler, jeg har et ansvar for at deltage i en debat, når der bliver talt henover hovederne på de involverede. Men jeg føler også, at jeg, inden jeg deltager i en debat, har et ansvar for at sætte mig godt og grundigt ind i argumenterne fra begge sider, før jeg konkluderer og melder ud.

Det har jeg gjort nu. Nogen vil måske mene, at jeg er farvet af min jødiske baggrund, men jeg vil nu mene, at jeg, efter en måneds arbejde, nu er kompetent nok til at træffe et objektivt valg.

Der er to ting i debatten, som jeg mener er vigtigt, vi får adskilt. Det ene del er om man overhovedet kan retfærdiggøre at omskære drengebørn. Den debat vil jeg meget gerne tage med dig en dag. Den anden del er, om et forbud er løsningen.

Det korte svar er nej

Jeg tror IKKE på at et forbud løser noget. Hvis vi vil omskæring til livs, er vi nødt til at ændre, de der omskærer’s holdning til ritualet. Det gør vi gennem dialog og ikke straf.

I alle religioner er det syndigt at være homoseksuel. Alligevel er det lykkedes os gennem mange års dialog, at få præster til at vie homoseksuelle. Vi har en kæmpe tolerance i det jødiske samfund, og jeg har ingen muslimske venner, som ser det som en synd i dag. Jeg vil tillade mig at sige, at min generation er klogere end vores forældres. Religion er so last year! Vi stiller spørgsmålstegn ved den måde, vores forældre har opdraget os på og de valg de har truffet på vores vegne. I det jødiske samfund diskuteres omskæringsritualet konstant. Den danske overrabbiner er endda gået så langt som at sige, at jødiske drenge, som ikke er omskåret, gerne må stå Bar Mitzvah (jødisk konfirmation) i synagogen. Vi er på vej!

Men ting tager tid.

Hvis vi fra den ene dag til den anden forbyder forældre at vaccinere deres børn fordi nogle undersøgelser viser, at det kan være skadeligt, så stopper de ikke, hvis det ligger dybt i dem, at det er bedste for deres barn. Vi er nødt til at stole på at alle forældre vil deres børn det bedste. Igen. Om du er for eller imod omskæring, står du frit til at have en holdning til. Men hvis du vil have andre til at stoppe med at omskære, så skal vi i dialog. Vi er på vej!

Hvis et forbud bliver en realitet…

…Så vil en stor del af de danske jøder og muslimer stadig gøre det, da de er følelsesmæssigt forbundet til ritualet. Et argument for et forbud er at det er synd for barnet og at der er stor risiko for komplikationer forbundet med at omskære. De komplikationer vil blive langt større, hvis et forbud indføres, da ritualet vil blive udført udenfor hospitalerne i folks egne køkkener med deres egne knive. Derefter vil forældrene ikke turde at gå til lægen med deres drengebørn, fordi de vil blive taget i at have brudt loven og drenge, som vokser op og er omskårne, vil føle sig forkerte. 

Selvfølgelig skal man ikke bryde loven, hvis et forbud bliver en realitet. Jeg tror bare det er en naiv tanke at tro, at folk vil ændre livsstil fra den ene dag til den anden, når man går ind og piller ved en 2000 år gammel tradition.

Vi er på vej!

Men jeg tror at vi kommer meget længere med dialog end med straf – Det har vi  gjort før. 

11220845_10152936007446089_6376978666369773697_n

Don CorLiorne siger nej tak til forbud

PS. Vi forsøger oftest at få kontrol gennem et forbud. Oftest ender vi dog med et kontroltab.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har lyst til at råbe og skrige!!