Kan man drømme forkert?

Hold nu din kæft med dit “jeg er krænket”-pis

Disclaimer: Dette er ikke længere et udtryk for min holdning. Jeg har rykket mig meget siden jeg oprettede min blog i 2017, men har valgt at beholde alle mine gamle indlæg, da jeg mener at udviklingen er mindst lige så relevant som den holdning jeg i dag repræsenterer.

Hmm… Hvordan siger jeg det her på en pæn måde.. Jeg er så FUCKING træt af hele den der krænkelseskultur. Det er som om, folk scroller igennem facebook og leder efter artikler, links og billeder, de kan blive forargede over.

Det er så fint, du bliver forarget. Det er så fint, at du har en mening om tingene og deler den på sociale medier. Men du skal fandme også kunne stå på mål for din holdning og ikke bare råbe “JEG ER KRÆNKET OG FORARGET!” uden at åbne op for dialog. Især når din handling, i min optik, bidrager til en afsporet debat og fjerner fokus fra indholdets oprindelige budskab.

Ja jeg taler ud fra en oplevelse, jeg havde den anden dag, som er en lille smule ambivalent at skrive om, da det er en af mine venner, det handler om. Men altså.. Hvis vi skal ændre verden, må vi også starte med vores venner.

– BREAKING NEWS –

Der er lige sket noget, mens jeg skrev det her indlæg. Jeg ville finde det oprindelige opslag fra den anden dag, som har gået mig på siden. Ophavsmanden til opslaget har dog været inde og ændre det siden, og det er, hvis du spørg mig, prisværdigt. Det er stort. Langt større end som så. Men inden vi når så langt, så lad os se giraffen.

Nedenfor er billedet, der kickstartede “debatten”. Under billedet er opslagets oprindelige tekst.

32159992_10160361140665223_3957139084190679040_o

Jeg bliver faktisk oprigtigt forarget over den her reklame… Jeg synes det er vigtigt der er fokus på partnervold, men jeg mener plakaten indikerer at der er tale om mænd der yder vold mod kvinder i forhold, ud fra billedet at bedømme. Teksten siger noget andet, men hvorfor har man valgt det skal være en kvinde der søger trøst? Ku man ik ha valgt en mand og en kvinde i profil med et blåt øje og en tåre på kinden i stedet? Og ja, hvem siger det er en kvinde på billedet, mænd kan godt ha hestehale og nederdel – men det er bare ik sådan jeg ser det lige jer, så det er ik det debatten går på

Jeg mener, at det opslag fjerner fokus fra et ellers soleklart budskab, og jeg oplever desværre, at det sker ALT for tit. Under #Metoo’s fremmarch kom der en hel bølge af hashtagget #notallmen, som jeg selv følte mig berettiget til at dele. Men hvorfor?

Vi ved godt, at alle mænd ikke voldtager. Vi ved godt, at alle mænd ikke begår partnervold. Vi ved godt, at kvinder også slår mænd i hjemmet (Hvad mange ikke ved er, at antallet af partnervold i hjemmet, forsaget af kvinden, er langt større, end de tal vi kender til – mænd tør simpelthen ikke at melde det. Lad os i stedet snakke om det). Vi ved rigtig mange af de ting, folk har så skide travlt med at pointere. Derfor føler jeg, at jeg er nødt til at blande mig, når der sættes fokus på “No-Shit-Sherlock”-ting, fremfor det sagen virkelig handler om.

Hvorfor tager jeg det op, når ophavsmanden har ændret opslaget? Fordi det ikke handler om det specifikke opslag. Det handler om tendensen bag. Og en af de største og mest toksiske tendenser bag dén, er stædigheden, fornægtelsen og intolerancen. “Det her er min holdning, og jeg rykker mig ikke!”.

Derfor skal der lyde al kærlighed og respekt til ophavsmanden bag opslaget for at lytte og tage de forskellige inputs ind og op til genovervejelse. Opslaget er nemlig blevet redigeret og ser nu således ud:

REDIGERET!

Jeg bliver ikke oprigtig forarget, det er for meget sagt, jeg undre mig bare over at kønsdebatten ikke går begge veje her…

Jeg ønsker en god tone i debatten, og har egentlig mest lagt den op for at se argumenter og synspunkter 🙂

———–

Da jeg startede på indlægget, var jeg, ironisk nok, en lille smule forarget eller i hvert fald irriteret. Men nu er jeg faktisk fuld af håb. Det er stort at turde rykke sig og jeg håber og ønsker, at du vil provokere mig, som jeg provokerer dig, næste gang jeg er fastlåst og prædiker om, hvor tolerant jeg er.

Kæmpe kærlighed og fredagsvibes herfra.

img_6722

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan man drømme forkert?