Du gætter ALDRIG hvad jeg har gjort med mit hår

DERFOR er det i orden at stjæle

Hvis de rige knepper de fattige i røven – Så knepper vi de rige i røven.

Så simpelt kan det siges. Principelt er det jo helt forkert og i direkte strid med mit tidligere indlæg Fuck dig! Hvis du har sagt den her sætning, men ikke destomindre, var det dét argument, som efter en længere debat, fik mig til at holde kæft og lytte. Lad mig forklare. 

Jeg var i byen med nogle venner på en af Københavns hotteste natklubber for nogle uger siden. Vi hænger på klubben i en times tid eller to, til vi beslutter os for at tage videre. Da vi står ude foran klubben, siger min ven sætningen, som alle fulde mennesker siger en gang imellem:

“Lad os lige stjæle en vodka”

Ja ja det er fint. Der er jo aldrig nogen, der rent faktisk gør det. Men 10 minutter efter min ven er gået ind på klubben igen, kommer han ud med en vodka under armen. Tricket? Du tager den bare, mens bartenderen kigger væk. Nemt! 

Sidste gang, jeg drak en hel flaske vodka, var til Musik i Lejet i sommeren 17.

Glæden var høj i vennegruppen. En flaske vodka. Gratis!

På vejen videre mod kødbyen kunne jeg ikke lade være med at kommentere på, at han rent faktisk gjorde det. Det er så tit, folk snakker om at gøre det… men han fucking gjorde det! Sjovt er det da, og jeg er heller ikke for fin til at takke ja til en drink men forkert? Det er det altså. 

Man kan sige og gøre meget i en ophøjet rus af adrenalin og alkohol, men uanset hvordan man vender og drejer den, så er det forkert at stjæle. 

Min ven så absolut intet problem i at have taget den; jeg stod fuldstændig uforstående overfor ham. Du har stjålet? Hvordan kan du retfærdiggøre det? Hvis vi vil ændre verden, må vi starte med os selv. Vi skal være det gode eksempel. Det gode menneske. Nej der går nok ikke noget af bartenderen den aften, men fordi DU stjæler, ser verden ud som den gør. Fordi DU ikke samler dit cigaretskod op, så er verden umulig at redde (læs: Fuck dig! Hvis du har sagt den her sætning).

Jeg hader at skulle være moralens vogter og “den frelste” der gør alting rigtigt hele tiden, fordi jeg er langt fra frelst. Jeg gør langt fra det rigtige altid. Men jeg sætter foden ned, når jeg oplever andre gør noget forkert. Og jeg håber også, at andre vil gøre det, når de oplever, at jeg gør noget forkert. Vi skylder hinanden og verden at sige fra. Men var det overhovedet forkert? 

Hvis de rige knepper de fattige i røven – Så knepper vi de rige i røven. 

Det var den sætning, der fik mig til at tænke.

img_5619

Den “åh så fornuftige og frelste Lior” kan, ligesom alle andre, heller ikke tåle en hel flaske vodka.

Min ven har mange venner, som arbejder i nattelivet. Han ved fra dem, at de fleste, som arbejder på netop den klub vi besøgte, er mega underbetalt. Ingen overenskomst, ingen regler, intet tillæg, ingen pauser.. bare dårlig løn. Hvorfor er det et problem? Fordi ejeren er fucking rig. Ejeren hev sidste år en million ud til egen lomme. Alle rige mennesker er ikke svin, men ejeren på den her natklub er en kæmpe idiot. Betal dine medarbejdere ordentligt og så vil jeg hjertens gerne købe en drink i din bar – sagde min ven. Men det er ikke tilfældet. Den rige ejer, som har arvet pengene uden at skulle knokle for dem selv, knepper de fattige i røven og ingen partier tager kampen op mod ham. Ingen kampagner eller politiske dagsordner hjælper de unge i nattelivet med at få bedre vilkår (og hvis de gør, går de, ifølge min ven, for langsomt). De arbejder røven ud af bukserne, for en mand der ikke gir en fuck for dem – Så gir vi heller ikke en fuck for ham!
Han mister håndøre på, at vi tager en vodka. Han opdager det højst sandsynligt ikke. Derfor er det i orden.

Hvis de rige knepper de fattige i røven – Så knepper vi de rige i røven. 

Jeg må indrømme, at jeg stadig føler, at det er principielt forkert at stjæle. Men jeg var alligevel tom for ord i diskussionen, fordi jeg et eller andet sted måske godt kunne se, hvad min ven mente. Og så også fordi jeg er pisse træt af at være en hellig, bedrevidende, moralskprædikende, duksedrengende, røvslikkende, dømmende, frelst idiot.

Hvis alle tænkte som mig… ville verden så være bedre? Eller ville den være røv kedelig?

img_7736

Når verden bliver lidt for kedelig, kan man altid farve sit hår pink.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Du gætter ALDRIG hvad jeg har gjort med mit hår