DERFOR er det i orden at stjæle

Kære royalister – i er jo helt brændt af!

I mit indlæg Hold nu din kæft med dit “jeg er krænket”-pis, kritiserer jeg hele den “krænkelses-kultur” jeg mener dominerer den offentlige debat i dag. Folk skal slappe af med at blive forargede hele tiden…. men nu er jeg altså forarget… igen.

Det er nok ikke gået manges næse forbi, at Kronprins Frederik i lørdags fyldte 50 år. I den forbindelse var flere tusinder royalister, pensionister og turister samlet foran Amalienborg, for at gratulere H.K.H. med sang og flag. Ud af de mange tusinder fremmødte var en lille gruppe drenge med.. en lidt anden agenda. De kom fra den tværpolitiske ungdomsforening Ung Republik med skilte, hvor teksten “Afskaf Kongehuset. Ung Republik” og “Frede 4 Prez” var påskrevet.

Ung Republik beskriver sig selv som: De unge republikaneres talerør. En tværpolitisk ungdomsforening, der ad fredelig og demokratisk vej vil afskaffe monarkiet og indføre en republik.

På fredeligste, og dog også provokerende vis, deltog de i fejringen af Kronprinsen og udnyttede den danske ytringsfrihed, som vi er SÅ stolte af og for alt i verden MÅ og SKAL bevare.

Men ytringsfriheden blev ikke bevaret. Tværtimod. I lørdags blev den udsat for et overgreb, jeg simpelthen ikke kan se, hvordan voksne mennesker kan forsvare – Men det kan de åbenbart, hvis man læser med på facebook eller kigger på EB’s meningsmåling, hvor 32,19%, på spørgsmålet om det var i orden at Ung Republik blev overfaldet, svarede ja.

Jeg synes, det er vigtigt at understrege, at drengene hverken råbte slagsange eller forsøgte at sabortere fødselsdagen. Tværtimod. De sang med. Alligevel blev nogle af de fremmødte så provokerede, at de begyndte at råbe af dem. Skubbe til dem. Tage skiltene fra dem. Rive dem i stykker. Slå dem med pinde og flag. Buh’e dem ud af folkemængden og, så vidt jeg kunne forstå på en af drengene, kaste en Joe & the Juice-juice efter dem.

Stiller du dig op i en forsamling af nazister og råber, du er jøde, så må du forvente en reaktion. Stiller du dig op til en vegansk protestmarch og prædiker om, at du elsker kød, må du forvente en reaktion. Selvfølgelig vil der være en reaktion, og selvfølgelig kunne de have protesteret mod kongehuset alle andre dage på året. Men de gjorde det den dag, og reaktionen kan ikke forsvares, bare fordi de provokerede. Altså.. Jeg kan et eller andet sted godt forstå de ældre medborgers instinktive reaktion, når en flok “unge uopdragne møgunger” ødelægger stemningen på en glædens dag. Men hvordan kan voksne mennesker på internettet forsvare det og skrive ting som:

“Fuld fortjent. Ærgerligt han ikke får en ordentlig en på kassen.”

Eller:

“KÆFT det var fortjent mand… KLAP dem nogen”

Ytringsfriheden blev krænket på det groveste i lørdags, og jeg kan lige så godt sige det, som det er. Hvis det havde haft noget med islam at gøre, var hele højrefløjen faret op om, hvor vigtig ytringsfriheden er for det danske demokrati. Men når det “bare er en flok uopdragne unge drenge”, så kunne de ikke være mere ligeglade inde på borgen.

Jeg synes drengene skal melde det til politiet. Vi er nødt til at tage den slags alvorligt i alle tilfælde og ikke kun, når det drejer sig om noget, som bidrager til højrefløjens fremgang.

Det er i de tilfælde, vi er mest uenige, at vi har allermest brug for at stå op for ytringsfriheden.

Og nå ja.. bare fordi at MAN HAR RET til at udtale sig om noget, er det ikke ensbetydende med at man SKAL gøre det (Læs: Din mor er en luder – jeg har jo ytringsfrihed) Det ER fucking provokerende og nederen, det de drenge gjorde, men ikke destomindre vil jeg til hver en tid, stå op for deres ret til at gøre det.

img_5174

PS. Om kongehuset skal afskaffes eller ej, har jeg ikke nogen holdning til. Umiddelbart virker det en smule fjollet og forældet, men jeg har ikke sat mig ind i sagerne (økonomisk, politisk etc.) så den del af debatten holder jeg mig ude af.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DERFOR er det i orden at stjæle