Copenhagen Pride: Ej men det er da også synd for mig!

Derfor skal mænd have lov til at føde

Hvad er egentligt naturligt i dag?

For nogle uger siden bragte dr.dk en artikel med overskriften “Snart kan mænd (måske) blive gravide” som i den grad fik ben at gå på på de sociale medier. Folk strøg til tasterne og jeg selv var ingen undtagelse.

Jeg opdagede hurtigt at størstedelen af kommentarerne under artiklen, stort set var de samme. “Ad hvor klamt! Det er unaturligt” og “Det er direkte sygt at ændre på naturen”.

Bevares jeg synes da også det lød en smule… mærkværdigt og jeg ville nok ikke selv have lyst til at blive gravid. Men hvorfor skal andre ikke have lov til det? Så længe det ikke går udover nogen, kan jeg ikke se problemet i, at nogle mænd MÅSKE bliver gravide.

Rigtig mange af dem, der deltog i debatten, viste sig hurtigt ikke at have læst artiklen. Trenden med at læse en overskrift, blive forarget og derefter ytre sig uden at have læst indholdet lever i bedste velgående. Og folk var forargede. “SKAL HAN SÅ FØDE UD AF PIKKEN?”

Nej.

Det er lykkedes i Sverige og USA at transplantere en livmoder fra en kvinde til en anden – og efterfølgende opnå en vellykket graviditet. Teoretisk set er muligheden for at overføre den til en mand der, men som det ser ud nu, bliver det først engang ude i fremtiden. Og hvis det overhovedet bliver muligt, føder manden ved kejsersnit.

Hvorfor er det forkert?

Det spørgsmål stillede jeg i tråden. Det svar der mødte mig fra en horde at tastaturkrigere var, at det var unaturligt og vi ikke skulle manipulere med naturen. Ironisk nok var de kommentarer skrevet fra en mobiltelefon… en computer.. på internettet. Ting der aldrig ville have været her, hvis ikke vi manipulerede med naturen.

Hvis ikke vi havde manipuleret med naturen, var vi alle sammen døde af lungebetændelse.

Medicin, vacciner, prævention, aborter, fødevarer og alt muligt andet er opstået fordi vi har manipuleret med naturen. Vi lever længere end vi nogensinde har gjort, takket være videnskaben.

De argumenter brugte jeg i debatten, som jeg førte i en ordentlig tone – Så lytter folk nemlig.  

Hvem bestemmer hvad der er naturligt? “Vi ved alle sammen godt at det er imod naturen at mænd føder”.. okay.. Men rent biologisk er det også imod naturen at mænd er sammen med mænd. Er det forkert? Nej. Det er menneskeligt.

At det er unaturligt, klamt og ikke normalt er præcis de samme argumenter, som blev brugt om homoseksulle for 20 år siden.. og ja.. desværre stadig steder i dag. Det er sågar de samme argumenter, som blev brugt om kvinder på arbejdsmarkedet i 60’erne.

Jeg tror ikke folk er onde. Jeg tror ikke folk er dumme. Jeg tror bare, at de ikke ved bedre. 

Hvis en pige får et barn udenfor livmoderen og risikoen for at hun og barnet dør, hvis ikke hun får en abort, er stor, så vil jeg gerne se alle de mennesker der “ikke vil manipulere med naturen” forsvare at hun selvfølgelig bare skal dø. Selvfølgelig skal hun have den abort, selvom det er at manipulere med naturen.

Tænkt lige over det. Hvad er naturligt i dag? Så længe det ikke går ud over nogen så skal folk vel have lov til at gøre hvad de har lyst til. Eller hvad?

Hvorfor er det forkert i at manipulerer med naturen, hvis ikke det går ud over nogen?

3 kommentarer

 • Metthea

  Personligt er jeg imod da vi er skabt som vi er af en grund. Det er kvinder der er skabt til at føde børn. Ikke mænd. Er der tale om en der er begge køn hvor der er en livmor så det naturligt. Folk er nødsat til at lære at aksepter som de er født. Alt for mange laver om på deres ydre idag. Hvorfor ikke lære at elske sig selv som vi alle er skabt hver især. Bliver en kvinde gravid uden for livmoren så skal hun selvfølig ha en abort fra for at dø. Er nogen syge som feks diabetes 1, så skal der selvfølig behandling for at den person ikke dør. Det er en glide bane at ændre på moderjords natur, lige så mennesket.
  Mvh Metthea

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lior

   Tak for din kommentar Metthea. Men hvad nu, hvis man føler at man er født i en forkert krop? Skal man så bare lære at elske sig selv eller skal man rent faktisk gøre noget ved det, nu mulighederne er der?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Metthea

   Hej Lior.
   Lige her forstår jeg godt de som evt vælger at få kønsskifte operation. Men der er det vigtigt inden, at de har fået talt dette godt igennem med ligesindet, der har fået et sådan kønsskifte, så de er 100% sikker på det er det rigtige for dem. Jeg mener de som er født med en livmor er de som kan vælge at blive mor normale vej. Idag er der mange muligheder for at blive forældre. Bøsser/ lepspiske/ enlige kvinder vælger at blive forældre. Det helt fint da alle børn er født naturligt af en kvinde.
   Mvh Metthea

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Copenhagen Pride: Ej men det er da også synd for mig!