Hjælp! - Jeg står i et kæmpe dilemma

Årsdagen for #Metoo – Jeg sagde ja tak

Foto: Det Kriminalpræventive Råd

I dag, fredag, er jeg færdig.

Færdig med at spille Rusturen, færdig på Drive og færdig med alt det jeg “skal”. Fra i eftermiddag er jeg faktisk arbejdsløs. Ingen indkomst, intet job og ingen fast hverdag. Og jeg glæder mig SÅ meget.

Jeg glæder mig helt vildt til at skulle i gang med mine egne projekter for stund.

Jeg vil starte min morgen med at træne for derefter at spise morgenmad og læse dagens politikken, som jeg netop har tegnet abonnement på. Derefter vil jeg skrive, måske læse en bog, filosofere og realisere mange af de projekter og idéer, jeg går rundt med. Et samarbejde med DR? En ny Tv2 Echo video? Et program for Radio 24/7 eller noget helt fjerde. Jeg ved det ikke endnu, men jeg går snart i gang med at ændre verden på fuldtid.

Til en start har jeg valgt at sige ja.

Ja til Metafilms #Metoo-arrangement i oktober. Hvis ikke du ved hvad jeg taler om, vil jeg anbefale dig at læse mit forrige indlæg Hjælp! – Jeg står i et kæmpe dilemma .

Det er en SÅ vigtig sag og efter mit oplæg til Ungdommens Folkemøde i fredags, er jeg kun blevet endnu mere motiveret til at stå frem og tale om et så tabubelagt emne. Der var nemlig én ting der ærgrede mig helt vildt inden jeg talte, imens jeg talte og da jeg var færdig med at tale.

Der var ikke nok.

Der var ikke nok mennesker. Det er et SÅ vigtigt emne og det er SÅ vigtigt at vi taler om det. Hvorfor gjorde vi drenge som vi gjorde? Og hvorfor gør den nye generation præcis det samme?

I går havde vi igen en debat med publikum efter forestillingen og det er så… tankevækkende at rigtig mange af drengene i salen, ikke ser overgrebs-scenen som et overgreb. Mange af de voksne, de unge piger og os på scenen, er enige om at Michael (Nicklas Søderberg) og Samir (Jeg selv)’s opførsel ikke er i orden og at der helt klart er tale om en eller anden form for overgreb. Men de unge drenge ser det ikke.

På et tidspunkt er der en fyr der rækker hånden op og henvender sig til mig: “Var det ikke dig til Ungdommens Folkemøde som havde voldtaget en?” spørg han.

På den ene side gjorde det vildt ondt at høre, fordi det netop er grunden til at jeg, og sikkert også mange andre, ikke tør at stå frem. Jeg har aldrig voldtaget nogen og kunne aldrig finde på det. På den anden side bekræftede det mig i, hvor vigtigt det er, det jeg gør. Jeg svarede nemlig: “Jo det er rigtigt, at det er mig fra Folkemødet, men jeg har aldrig voldtaget nogen og der er kæmpe forskel på et overgreb og en voldtægt.”

En snak der også et sindssygt vigtig at tage.

Til mødet på Metafilm i tirsdags startede de med at fortælle om deres tanker bag projektet, så delte jeg mine og til sidst var vi landet et…. semi godt sted. Altså det er et godt sted, fordi jeg kan mærke at jeg er nødt til at gøre det, men samtidig er det også bare.. pisse skræmmende.

Det kommer til at blive det største jeg nogensinde har været med til. Det slår min optræden i FN-bygningen i New York. Det slår de 3 gange jeg har været i Go Morgen/Aften Danmark. Det slår min debut på P3, min rolle i far til fire, min koncert på Nemoland…

Det slår alt.

Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig at jeg, Lior, ville stå frem i en debat om overgreb. En debat der så nemt kan misforstås og skabe overskrifter, der vil påvirke mig resten af livet. Jeg kan ikke styre, hvad folk vælger at tænke om mig, hvad medierne vælger at skrive og hvad der efterfølgende vil tikke ind i min indbakke. Men jeg håber, at du som læser med, vil se igennem de onde tungers ord om “ham krænkeren” og i stedet se mig som “ham der gjorde alt hvad han kunne, for at gøre verden til et bedre sted”

Det bliver så stort og så grænseoverskridende!!…men jeg er nødt til det.

Som jeg hørte Emma Holten citere Emma Watson for:

Hvis ikke mig, hvem så? Hvis ikke i dag, hvornår så?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjælp! - Jeg står i et kæmpe dilemma