Alle mænd er ikke en del af problemet men...

Så meget tjener jeg på bloggen

Spørgsmålet.

Spørgsmålet jeg er blevet stillet flest gange, siden jeg sprang ud som blogger for knap et år siden, er ikke overraskende:

“Hvor meget tjener du på bloggen?” 

Jeg forstår godt, du spørger. Får jeg penge, hver gang du klikker ind på min blog? Får jeg penge for reklamerne i siden? Får jeg penge, når jeg stiller op i P3, Ekstrabladet, Go Aften Danmark, BT osv.

Jeg har intet imod at svare på spørgsmålet, når folk spørger, men hvis jeg skal være ærlig, vil jeg langt hellere debattere indholdet af mine indlæg, så vi forhåbentligt begge to kan blive klogere. MEN! Nu hvor det er blevet stillet så mange gange, vil jeg gerne, en gang for alle, lave det længe ventede indlæg: “Så meget tjener jeg på bloggen.”

Da jeg startede for knap et år siden, var det alt sammen frivilligt. Efter en 3 måneders tid skrev jeg kontrakt med Bloggers Delight og gik fra at være “basis-blogger” til at være “premium-blogger”, hvilket basically betød, at jeg nu havde mulighed for at tjene penge. Men penge kommer ikke gratis, hvilket for mit vedkommende betyder, at mit samarbejde med Bloggers Delight pt. har indbragt mig 0kr.

Jeg får ingen penge, når folk klikker ind på min blog. Jeg får ingen penge for reklamerne. Jeg får ingen penge når folk deler, liker og kommenterer. Jeg får basically kun penge, hvis jeg laver en reklame. F.eks. er jeg blevet kontaktet af Head & Shoulders, som tilbød mig et mindre beløb, hvis jeg til gengæld startede et blogindlæg med teksten “Reklame for Head & Shoulders”, og selvfølgelig i løbet af indlægget opfordrede mine læsere til at købe deres produkt.

Men jeg sagde nej. For mig handler bloggen ikke om at tjene penge. Jo det ville da være rart at kunne leve af det, men ikke for enhver pris. Hver gang jeg skriver et blogindlæg klikker jeg ind på siden “Hvorfor” og tjekker at indholdet af indlægget harmonerer med min vision for bloggen. Gør det ikke det, skal jeg ikke lave det.

Jeg skriver, fordi jeg gerne vil ændre verden – ikke fordi jeg vil have dig til at købe en shampoo, så jeg kan betale min husleje. Endnu.. Forhåbentligt aldrig.

Kort efter kontrakten med Bloggers Delight, indgik jeg også et samarbejde med BT.dk om at blogge for dem. Til vores første møde aftalte vi, at jeg ville få et mindre honorar for hvert indlæg, jeg sendte i deres retning. Dagen efter vores møde, fik jeg dog en besked om, at der desværre ikke var budget til det alligevel, men at jeg selvfølgelig var velkommen til at sende indlæg ind alligevel.

Jeg sagde ja til at skrive for dem i håbet om at nå ud til endnu flere læsere, hvilket jeg gør nu.

Hos BT.dk tjener jeg altså også 0kr. Også selvom der er flere tusinder der læser, hvad jeg skriver.

Gennem bloggen har jeg dog fået en del andre “jobs”. Jeg har været i radioen nogle gange, indgået et samarbejde med Sex og Samfund som du snart kommer til at høre meget mere om og lavet diverse tv-programmer, facebookvideoer og artikler. Hvis man lægger alt det sammen har jeg… ja… tjent knap 1500kr.

Så for at svare på det næstmest stillede spørgsmål, er svaret nej. Jeg lever ikke af at blogge. Endnu.

Men jeg gør det, fordi jeg ikke kan lade være – og det håber jeg, at du kan mærke.

Til gengæld tjener jeg til lidt af huslejen, ved at tage ud og på folkeskoler og lære 7. 8. og 9. klasser om diskrimination og hvordan vi bekæmper det i samarbejde med Københavns Kommune. (På billedet er jeg dog i Korsør og lære voksne om unge og misbrug)

2 kommentarer

  • Det er nemlig lige præcis så rigtigt det her. Det skal nemlig handle om andet end at tjene penge og pådutte andre til en masse, men mere dele sine interesser og passioner. Jeg kunne ikke være mere enig. God dag!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vi får heller ikke en krone, og har også fået nogle tilbud fra tid til anden – det er lysten, der driver værket 😉

    A

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alle mænd er ikke en del af problemet men...