Dét hører du mig aldrig sige

Derfor er jeg venner med en racist

“Alle muslimer er ikke terrorister, men alle terrorister er muslimer.”

“Gud bevare Danmark  – Men ikke det multikulturelle samfund”

Jeg vender tilbage til ovenstående sætninger om lidt. Men lad mig starte et andet sted.

I december sidste år, deltog jeg i DR2-programmet ‘JØDE’ og fik efterfølgende et hav af venneanmodninger fra gud og hver mand. I starten overvejede jeg nøje, hvem jeg godkendte, men endte med at konkludere, at min private Facebook nu er offentligt og udelukkende skal bruges professionelt. Så jeg sagde ja til alle.

Især en af mine nye “venner” har gjort sig særligt bemærket. Vi kalder hende… Eva Jensen.

Eva Jensen elsker jøder og er på ingen måde racist. Det siger hun i hvert fald selv.

Efter en måneds venskab opdager jeg dog hurtigt, en stigende tendens til deling af højrefløjs-propaganda og fremmedfjendsk retorik på min tidslinje. Hver gang er afsenderen Eva Jensen.

Der er ingen tvivl. Eva Jensen er sikkert et dejligt menneske. Hun vil det bedste for sine børn og for Danmark og hader ikke fremmede (så længe de er jøder eller buddhister osv.) Men Eva Jensen hader muslimer. Hun hader Islam og giver tydeligt udtryk for af DF snart er blevet for stuerene og det er tid til at stemme NB.

Jeg overvejede et kort sekund at slette hende som ven. Hvad skal jeg med en racist i mit netværk?

Men så kom jeg på andre tanker. Tænk hvis jeg kunne påvirke hende.

Og så gik kampen igang.

Gennem ligeværdig dialog, girafsprog, tålmodighed, og insisteren på fakta bakket op af artikler fra The Independent, New York Times osv. og guldkortet “Jeg er jøde” på hånden gik jeg ydmygt og høfligt ind på Eva Jensens tidslinje og blandede mig.

“Gud bevare Danmark – Men ikke det multikulturelle samfund” 

.. Og derfra gik debatten amok. Alle hendes venner blandede sig og havde titusinde af holdninger til, hvorfor jeg var gal på den. Der gik ikke mere end 5 kommentarer før Islam blev hevet ind i debatten og vi kørte ud af det gode gamle “jeg er ikke racist men fuck muslimer”-spor.

Jeg forsøgte at holde en ordentlig tone og være med hele vejen. Jeg var dog nødt til at give op efter 64 kommentarer, da det handler om at vælge sine kampe med omhu og ikke bare diskutere for at diskutere.

Nogle dage senere blandede jeg mig dog igen på et af hendes andre post’s som, surprise, handlede om Islam. Jeg tæller ofte til 10 i debatten. Hykleriet og dobbeltmoralen har nået helt nye højder, når man diskuterer med folk der nægter at lytte.

Hvad stiller man op med dem som, ifølge dem selv, ikke generaliserer, men samtidig mener at ALLE muslimer er terrorister? Eller dem som nægter at forholde sig til fakta, da det der forgår foran deres vindue viser noget andet? Det var VIRKELIG svært at bevare fatningen. Men det gjorde jeg. Og pludselig fik jeg støtte fra en side jeg ikke havde set komme.

I debatten med Poul kommer der pludselig to kommentarer fra Eva Jensen.

Vi har siden forsat debatteret i kommentarsporet på hendes stadigt fremmedfjendske opslag, men jeg føler at jeg er kommet en liiille smule ind i varmen. Jeg har fået hende til at lytte og forstå. Det virker måske småt, men for mig er det en kæmpe sejr. Det nytter noget at GØRE noget.

Det nemmeste havde været at rulle øjne og tænke “Jesus fucking Christ nogle idioter” men hvis vi vil have dem til at lytte og forstå, må vi starte med selv at være det gode eksempel.

Jeg lytter til hende og hendes venners argumenter. Jeg forsøger at forstå, hvor de kommer fra og hvorfor de har de holdninger de har. Og så forsøger jeg at udpege hykleriet og dobbeltmoralen ved at tale pænt og opstille det på en måde man næsten ikke kan være uenig i.

Jeg tror det er sindssygt vigtigt at vi tror på, at det nytter noget at GØRE noget. Hvis ikke vi gør noget, er det bare et spørgsmål om tid, før historien gentager sig. 

Det er allerede i gang – ‘jøde’ er bare blevet til ‘muslim’

2 kommentarer

 • Metthea

  Der er meget ved facebook som er møj som det er idag.
  Det som du valgte, samt viser her nytter i den grad. Det har hjulpet mig at tale med tidligere bekende fra ungdom på Nørrebro og få anden synsvinkel en min egen. Vi som mennesker bliver påvirkede af egne oplevelser hvor vi selv er indvolveret, familie, venner, bekende. Så der medierne oven i.
  Selv muslimer hader hinanden. Det er op af bakke at få vent landet her til hvad det engang var. Samt fred som er det aller vigtigest. Respekt og næstekærlighed mellem alle på jorden er vejen.
  De som intigrer sig opdrager deres børn til at være som danske og holder lov og orden er velkommen.
  De som gør modsat ønsker jeg får udvisning også de som er født her.
  Den danske unge mand der tog til Egypten. Valgt at bestige pyramide som er strengt forbudt, samt smide tøj og ligge sig med en nøgen kvinde i en sex stilling. Han burde fratages sit pas min 5år. Så kan han tænke over hvor alvorlig en forbrydelse han begik og arbejde med respekt for andet land, lov samt kultur.
  Det er en mild straf nu han ikke blev fanget i Egypten desværre. Jeg er opraget med at stå til ansvar for mine handlinger. Det er lige med ærlighed trods det vil kunne skade mig i sidste ende. Jeg tror på ærligheden er stærkere en modsat. Derfor fusker jeg ikke med skat eller laver andet ulovligt. Det er kun et spørgsmål om tid før sandheden vinder.
  Samt så ønsker jeg alle her på jorden har tag over hovedet, mad samt tøj på kroppen. Kan komme til lægen mm. Så giver gerne til fællesskabet.
  Vi har religion, folk der tror på noget. men selv der er mange ikke rene i sind at de holder sig rene med ærlighed. Det ville være et godt sted at starte for alle. Ærlighed.
  Jeg er ikke frelst men jeg kigger ind samt gør mit bedste for at være en god person/ menneske/ sjæl her på jorden hverdag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lior

   Det bedste vi kan gøre er at forsøge at være et godt menneske som du selv siger. Tak for din kommentar Metthea.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dét hører du mig aldrig sige