Kære Danmark - Jeg giver aldrig op på dig!

Magtesløs? Dét stiller du op med højredrejningen

Magtesløs. Modløs. Handlingslammet. Fortvivlet. Forvirret. Frustreret.

Ord jeg i den grad kan skrive under på, at jeg har følt i takt med at højredrejningen har fået sin fremgang de seneste år. Jeg ved, jeg ikke er alene om det. Men hvad stiller man op? Hvad gør vi for at bevare det rummelige, frie og mangfoldige Danmark højrefløjen er ved at tage fra os?

Efter måneders søgen har jeg endelig fundet nogle af svarene på, hvad DU kan gøre.


I går mødtes jeg med altid skønne, dejlige og fantastisk-inspirerende Sanne Cigale. Min veninde jeg knap har kendt et halvt år. Første gang jeg mødte hende, var på dagen vi optog afsnit 3 af DR2-programmet ‘Jøde’. I dag er vi virkelig gode venner og kollegaer.

Sanne og jeg kæmper begge dagligt en kamp mod antisemitisme, racisme og diskrimination. På hver vores måde men alligevel med en del ligheder. En ting vi kan blive enige om er, at det til tider kan være pisse fucking svært.

Det er sindssygt hårdt at skulle stå på mål for racistiske ytringer, hadefulde kommentarer og deciderede dødstrusler. “Hvis ikke du kan klare mosten, kan du bare lade være med at deltage i debatten.” Ja og nej. Hvis ikke vi stiller os frem og taler, hvad end det er om ligestilling, højredrejning eller jødehad, hvem gør det så?

Selvom vi siger vi ikke tager det personligt, når folk skriver grimme ting til os, så bliver vi nogle gange kede af det. Det må bare aldrig stoppe os.

Det er her du kommer ind i billedet.

For nej. Alle behøver ikke at skrive debatindlæg, klummer, lave videoer på Facebook eller deltage i den offentlige debat for at gøre en forskel. Der er mange måder at gøre det på, så længe du bare GØR noget og ikke bare ser til.

Du kan deltage i fredsdemonstrationer, indsamle penge til Dansk Flygtningehjælp, skrive under på borgerforeslag, sige fra når folk deler fake news eller ikke er kildekritiske, ødelægge “den gode stemning” når folk laver racistiske jokes, stemme på medmenneskeligheden til valget og alt muligt andet. Bare du GØR noget.

Og du kan støtte os.

Os der stikker næsen frem og får tæsk. Os der stiller op i Deadline, Aftenshowet, Debatten, BT-Live, Radio 24syv, P1 osv. Os kan du sende en kærlig reminder om, at vi gør det rigtige og vi er modige fordi vi tør. For det ER svært og vi har ofte lyst til at gemme os væk og få et “almindeligt job” hvor der intet er på spil.

Det betyder meget mere end du aner, at du smider en hjerte-emoji i kommentarfeltet, at du liker det vi deler, at du sender en hilsen i indbakken eller at du klapper os på skulderen, når du møder os på gaden. Det motiverer os til at blive ved med at gøre det vi gør.

Jeg kommer ikke til at stoppe med at deltage i den offentlige debat og stikke næsen frem, så længe jeg ved, jeg gør det rigtige og det er det hele værd.

De dage jeg tvivler, læser jeg alle jeres kommentarer igennem og finder håbet frem igen. Det ved jeg, at alle de andre seje debattører, meningsdannere, kunstnere og politikere også gør. Så send en masse kærlighed i deres retning og vis at i er med os.

Sammen er vi stærkere og sammen kan vi kæmpe for det Danmark vi elsker.

Sanne og jeg “behind the scenes” på et photoshot til en artikel for Berlingske som udkommer i næste uge. Glæd dig til at læse den og se de rigtige billeder, hvor jeg ser knap så utilfreds ud.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kære Danmark - Jeg giver aldrig op på dig!