Hvorfor vi ikke har fået nok af krænkelseskulturen endnu

Kan et billede af to stykker slik virke krænkende? Åbenbart ja.

2 labre larver + 1 hjemmelavet caption = En fucking lol meme.


Det var hvad jeg postede i sidste uge på min Instagram. 

Det var faktisk to billeder sat sammen som øverst viste en normal laber larve og nederst en meget lille laber larve. 

Begge to brune, aflange og… stive.

Ja. Jeg tænkte selvfølgelig på en pik. En stor pik og en lille pik og endte med at skrive “Me” til det øverste billede og “Haters” til det nederste.

Mega grinern synes jeg selv. Jeg fik på den ene side insinueret, at jeg havde en stor pik og fik samtidig sagt, at alle de fyre der er sure på mig på nettet har en lille. I ved.. mindreværdskomplekser. “Du bare sur fordi…”-agtigt.

Fra min side var det umiddelbart uskyldigt. Sjovt. Og en fed måde at “sætte sine haters på plads” og samtidig få folk på den anden side af skærmen til at grine. Der blev kastet mange likes min vej, hvilket jeg tolkede som værende et tegn på, at min humor blev forstået og min meme tjente sit formål.

Hvad er problemet så, tænker du måske?

Ser du. 12 timer efter jeg havde postet billedet, fjernede jeg det faktisk igen. Jeg fik nemlig en besked i indbakken som fik mig til at tænke. Først tænkte jeg, at det var røv irriterende at nogen skulle blande sig i mit indhold på MIN Insta. Men så alligevel. Beskeden kom fra en person jeg holder meget af, som i en meget sød og velformuleret besked, gjorde mig opmærksom på nogle af mine blinde vinkler.

Haters sidestilles med folk med små pikke som vi alle sammen griner af gennem mit opslag. At de ikke kan li det jeg laver eller ikke kan li mig som menneske, har intet med deres krop at gøre. Folk med små pikke har det måske hårdt nok i forvejen over, at de ikke er så veludrustet som de måske kunne have ønsket sig at være.

Body-shaming sagde hun til mig. Kald dem ud for deres hate men det er irrelevant og et cheap shot at angribe deres kroppe. Ligesom når kvinder slut-shames.

Irriterende ja. Bare det at ordet body-shaming, cheap shot og en opfordring til at fjerne posten blev slidet i min DM trickede noget i mig. Jeg er blevet misforstået og “det er jo bare to stykker slik. Come on”.

Men hun havde jo ret.

Efter at have tænkt over det nogle gange, valgte jeg at fjerne billedet og følte mig faktisk misforstået og på en eller anden underlig måde talt ned til.

Nu her en uge efter, har jeg kunnet lægge det helt bag mig og kan se at beskeden kom af ren kærlighed og jeg gjorde det rigtige. Men jeg forstår godt folk der lukker af, når de bliver gjort opmærksom på, at deres udtalelse var racistisk, eller deres handling var sexistisk, eller de body- eller slut-shamer.

“Jamen det var jo ikke det jeg mente.” Nej. Men det var det du gjorde.

Hvis du oprigtigt ikke kan se at du har fucket op, så må du stå ved din sag og modargumentere. Men mærker du en snært af dårlig samvittighed når du bliver “kaldt ud”, så tæl alle knapperne på dit tastatur inden du svarer. Måske kan du lære noget.

Jeg lærte i hvert fald noget. Og tak for det.

Her er billedet uden caption. Så kan du selv tænke dig til resten. Hvad mener du? 


Er du træt af den såkaldte krænkelseskultur så læs mit seneste indlæg “Hvorfor vi ikke har fået nok af krænkelseskulturen endnu” og bliv klogere på, hvorfor at jeg mener, at det måske kan være en god ting.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor vi ikke har fået nok af krænkelseskulturen endnu